Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ -ΣΤΑΘΜΟς ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦOΡΙΖΕΙ

Στη Τσακώνα ιδιωτικός σταθμός υψηλής τάσης για σύνδεση φωτοβολταϊκών.
Ιδιωτικός σταθμός υψηλής τάσης κατασκευάζεται στην περιοχή της Τσακώνας, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθερία». Στην κατασκευή του εν λόγω σταθμού προβαίνει επενδυτής που έχει αναπτύξει φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή της Ανω Μεσσηνίας.


Ο συγκεκριμένος σταθμός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δώσει λύση στο οξυμένο πρόβλημα με το κορεσμένο δίκτυο της ΔΕΗ σε αυτή την περιοχή. Και αυτό θα επιτευχθεί επειδή στον νέο αυτό σταθμό θα είναι δυνατό να συνδεθούν -όπως προβλέπει άλλωστε η σχετική νομοθεσία- και άλλοι ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι είχαν μεν αναπτύξει φωτοβολταϊκά συστήματα, δεν ήταν δυνατό όμως να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ που έχει κορεστεί λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται οσονούπω από τη ΔΕΗ περιοχής Καλαμάτας η επεξεργασία των αιτήσεων για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά στη Μεσσηνία, οι οποίες έφτασαν τις 170.
Συγκεκριμένα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία της α' φάσης για 53 αιτήσεις, ενώ σύντομα τελειώνει και η διαδικασία της β' φάσης για 37 ακόμα. Αλλες 25 τελούν υπό εκκρεμότητα καθώς αρχικά δεν είχαν επιλεγεί, μιας και η προστιθέμενη ισχύς τους θα ξεπερνούσε το όριο των 8 MW ανά γραμμή που είχε τεθεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να αναθεωρηθεί η σχετική οδηγία και τελικά να προχωρήσουν κι αυτές.
Πάντως, άλλες 26 αιτήσεις -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν θα προχωρήσουν, καθώς το δίκτυο της ΔΕΗ στις προτεινόμενες περιοχές εγκατάστασής τους ήταν ήδη κορεσμένο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑBLOGS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: