Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μαρτιος 2011 Φωτοβολταικα - Συνεχίζονται να εξετάζονται οι αιτήσεις στη ΔΕΗ

Τα αιτήματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων θα συνεχίσουν να εξετάζονται ανά νομό, ακόμη κι αν τα δίκτυα χαρακτηριστούν κορεσμένα από τη ΡΑΕ και μέχρι να καλυφθεί η εκτιμώμενη μέγιστη δυνατότητα απορρόφησης, αναφέρεται σε έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

"Ανεξάρτητα αν τα δίκτυα χαρακτηριστούν κορεσμένα ή μη από τη ΡΑΕ σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν σημαίνει ότι τα αιτήματα που έχουν ήδη υποβληθεί δεν θα εξεταστούν μέχρις ότου οι δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης υπερκαλύψουν την εκτιμώμενη μέγιστη δυνατότητα απορρόφησης", αναφέρει ο υφυπουργός. "Ούτε, όμως, σημαίνει πως υπάρχει στον παρόντα χρόνο πρόθεση αύξησης της ισχύος των 2.200MW από φωτοβολταϊκούς σταθμούς που είναι το όριο για το 2020 ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Έλληνα καταναλωτή".
Ο Γ. μανιάτης εκτίμησε ότι πολλά έργα τελικώς δεν θα υλοποιηθούν, είτε για τεχνικούς λόγους ή και για λόγους αδυναμίας χρηματοδότησης. "Οι υποψήφιοι επενδυτές γνωρίζουν το σχεδιασμό του υπουργείου και λαμβάνουν το ρίσκο ενός νέου, πιθανά μη υλοποιήσιμου αιτήματος, κάτι που αφορά τα νέα αιτήματα που υποβλήθηκαν από ιδιώτες", τόνισε.
http://www.enet.gr