Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ 100kW

«Κλειδώνει» εντός των ημερών το ποσό της χρηματικής εγγύησης που θα κληθούν να καταβάλουν όσοι επενδύουν σε φωτοβολταϊκά με ισχύ κάτω των 1000 KW. 

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη αναμένεται να υπογράψει την σχετική απόφαση που, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους επαγγελματίες αγρότες θα προβλέπει ένα ποσό της τάξης των 150 ευρώ ανά ΚW. Δηλαδή για ένα αγροτικό «κατοστάρι» (ισχύος 100 KW) το σύνολο της εγγύησης θα ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.
Το ποσό θα είναι χαμηλότερο από αυτό που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι (μη αγρότες) επενδυτές για τους οποίους η «ταρίφα» θα είναι τα 250 ευρώ ανά KW. Παράλληλα, η απόφαση αναμένεται να θέτει και συγκεκριμένη προθεσμία για την ολοκλήρωση της απόφασης η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα φτάνει τους 18 μήνες.  
 
Υπενθυμίζεται ότι η εγγύηση θα πρέπει να καταβάλλεται στη ΔΕΗ μετά την έκδοση των όρων σύνδεσης (οι πρώτες εκδόσεις αναμένονται περί τα μέσα Δεκεμβρίου) και προκειμένου να προχωρήσουν τα συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή ο αγρότης και η ΔΕΗ, στην υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης ώστε να προχωρήσει το έργο.
 
Σε περίπτωση που ολοκληρώσει εγκαίρως την επένδυση, η εγγύηση θα επιστρέφεται ή θα συμψηφίζεται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα καταπίπτει υπέρ της ΔΕΗ. 

agronew

Δεν υπάρχουν σχόλια: